Cosul tau 0 Contul tau Wishlist 0 Parfumuri Online Cautare Inchide Meniu

Cat de des ar trebui curatate pensulele de makeup?

Cat de des ar trebui curatate pensulele de makeup?

Un studiu din 2016, focusat pe produsele de infrumusetare din saloanele folosite de mai multi consumatori, a constatat ca 100% din produsele pentru piele si ochi au fost contaminate cu bacterii.

Ciuperca sau bacterii au fost gasite si in 19% dintre pensulele de machiaj folosite. Este esential sa stii cum sa cureti pensulele de makeup, cat de des sa faci acest lucru si cand este timpul sa le arunci.

Ne dam cu fond de ten, iluminam si aplicam contouring-ul pe fata cu pensule de makeup in fiecare zi, dar nu putem spune intotdeauna acelasi lucru despre cat de des curatam pensulele noastre cele mai folosite. Nu este suficient sa le speli bine in fiecare luna. Potrivit dermatologilor si makeup artistilor, ar trebui sa ne spalam pensulele mult mai des pentru a preveni acumularea de bacterii, deoarece ne putem confrunta cu eruptii pe ten.

„De cel putin cateva ori pe an sunt capabil sa identific o noua eruptie de la makeup la un pacient. Dar intotdeauna se pune intrebarea cat de mult ar fi avut legatura pensula de machiaj cu problema”, spune Loretta Ciraldo, un dermatolog certificat de consiliu din Miami. „Cand acel machiaj se invecheste, poate incepe sa adaposteasca bacterii, iar bacteriile pot creste excesiv pe suprafata pensulelor de machiaj care nu au nicio protectie antibacteriana sau antifungica. De fapt, stim ca pensulele de machiaj cresc bacterii si ciuperci, dar nu stim cat de comun este acest lucru in propria noastra casa [daca] ii urmarim in mod regulat.”

Cat de des ar trebui sa cureti pensulele de makeup?

Nu exista un raspuns clar pentru momentul exact in care trebuie sa-ti cureti pensulele de machiaj, dar makeup artistii si dermatologii sunt in general de acord ca raspunsul este: des. „Recomand sa spalati pensulele de machiaj cel putin o data la doua saptamani sau mai mult daca incepi sa vezi ca exista machiaj vizibil ramas pe pensula”, spune dr. Ciraldo.

Legendara makeup artista Bobbi Brown este si mai conservatoare, alegand sa-si curete pensulele de makeup o data pe saptamana. Pentru ca aceste perii sunt folosite pe fata, cu cat sunt mai curate, cu atat mai bine, spune ea. Totusi, este putin mai ingaduitoare cu fardul de ochi si pensulele pentru creion. „Periile care sunt folosite in jurul ochilor trebuie curatate de cel putin doua ori pe luna”, spune ea.

Makeup artista Kat Sketch din Houston, care are peste 200 de pensule pe care le foloseste prin rotatie, le spala aproximativ o data la doua saptamani. Dar daca nu ai la dispozitie o trusa completa de makeup artist, ea recomanda sa le speli si mai des. „As sugera ca majoritatea oamenilor sa-si spele pensulele in fiecare saptamana”, spune ea. „Pensulele de makeup pot genera bacterii foarte repede, in special cele folosite in jurul ochiului.”

Curatarea frecventa nu te ajuta doar sa iti menti pielea mai curata. Potrivit makeup artistului Ashleigh Ciucci, spalarea periodica a pensulelor de makeup poate prelungi durata de viata a perilor si poate face o aplicare mai buna a produsului. „Periile de par si buretii sunt poroase, asa ca se tin de uleiuri, resturi si bacterii”, spune ea. „Daca pensulele tale sunt murdare, aplicarea ta va fi neregulata si blenduirea va fi dificila.”

Ce ar trebui sa folosesti pentru a-ti curata pensulele de machiaj?

Cea mai buna si mai minutioasa metoda de curatare a pensulelor necesita apa si fie un sapun bland (sapunurile obisnuite pot usca perii, mai ales daca sunt din par natural), fie un produs de curatare pentru pensule.

Exista zeci de produse de curatare create special pentru curatarea pensulelor, 

Daca preferi sa nu cumperi un produs de curatare special pentru pensule, apa micelara pe care o folosesti pentru demachiere va fi la fel de buna. Daca functioneaza cu blandete pe pielea ta, cu siguranta va fi buna si pentru pensulele de makeup.

Produse recomandate
Cadou Cadou special Comenzi ≥ 200 Lei Consiliere Consiliere Whatsapp Livrare rapid Livrare rapida 1-4 zile lucratoare Retur Retur produse Timp de 14 zile livrare gratuita Livrare gratuita Comenzi ≥ 250 Lei Plata prin card Plata prin card Rapid si sigur