Cosul tau 0 Contul tau Wishlist 0 Parfumuri Online Cautare Inchide Meniu

Cum sa alegi fondul de ten potrivit tenului tau

Cum sa alegi fondul de ten potrivit tenului tau

Alegerea unui fond de ten care sa raspunda nevoilor tenului poate fi o adevarata provocare - gasesti nenumarate nuante si formule. Este, de asemenea, cel mai dificil produs de machiaj pe care il poti folosi, deoarece iti poate oferi acel ten de vis si impecabil, sau poate avea efectul opus. Cu un pic de cercetare si o buna intelegere a pielii tale, vei ajunge la produsul potrivit, fara a arata ca si cum ai purta o masca. Daca iti doresti cu ardoare sa ai acea perfectiune a tenului cu un aspect natural, gasirea unui fond de ten potrivit este primul pas.

Obiectivul fondului de ten este sa-ti ajute pielea sa arate cat mai bine si sa nu arate ca si cum ai avea straturi de produs aplicate. Iata ce poti face pentru a te machia precum un expert!

1. Descopera ce tip de ten ai

Acest pas este probabil cel mai crucial pas pentru a te ajuta sa alegi formula perfecta pentru fondul de ten. Trebuie sa intelegi nevoile pielii tale pentru a alege o formula care sa functioneze cel mai bine pentru tine.

Ten gras

Daca ai tenul gras, foloseste un fond de ten pudra sau unul lichid fara ulei. Acestea contin pulberi care absorb uleiul, si iti lasa un aspect neted, mat. Fondurile de ten minerale functioneaza bine si pe tenul gras, deoarece particulele uscate tind sa absoarba umezeala si, de asemenea, sa previna stralucirea.

Poti incerca: Givenchy Matissime Fluid Foundation Velvet, Estee Lauder’s Double Wear Stay in Place sau Tom Ford Traceless Touch pentru a te bucura de un aspect mat pentru timp indelungat.

Ten uscat

Daca ai tenul uscat, alege un fond de ten pudra hidratant, lichid sau stick. Acestea au o consistenta cremoasa care confera hidratare pielii si ofera o acoperire excelenta.

Incearca: Clinique Moisture Surge CC Cream sau La Prairie Skin Caviar Powder Foundation. Acestea au o formula hidratanta si usoara, formula permite produsului sa se imbine perfect si nu lasa semne de uscaciune.

Ten mixt

Daca tenul tau este gras intr-o anumita zona si uscat in alta, ai doua probleme de care trebuie sa te ocupi. Cum sa alegi fondul de ten potrivit pentru tenul mixt? Poti incerca sa amesteci strategic si sa combini formulele. Evita fondurile de ten cu formule emoliente sau bogate in uleiuri.

Incearca: MAC Studio Fix Fluid sau Clinique Even Better Glow, deoarece formulele lor hidrateaza zona uscata, si in acelasi timp elimina excesul de sebum din zona grasa.

Ten sensibil

Pentru tenul sensibil cel mai bine este sa eviti anumite ingrediente care iti pot irita pielea, cum ar fi alcoolul si parfumul. De asemenea, uleiul mineral si talcul sunt de evitat.

Incearca: Fondul de ten Guerlain L`Essentiel Natural Glow 16H Wear sau Yves Saint Laurent Touche Eclat All-in-One Glow. Acestea sunt formulate fara parabeni si iritanti pentru piele.

2. Potriveste nuanta cu tonul pielii tale

Cum sa alegi fondul de ten potrivit pentru tonul pielii tale? Cele mai bune locuri pentru a testa daca un fond de ten se potriveste cu pielea este gatul sau linia maxilarului. Nuanta potrivita se va amesteca perfect in culoarea pielii si nu iti va lasa pielea sa para cenusie. Daca iti lasa o piele albicioasa pe piele sau daca arati mai bronzata, atunci este o nuanta gresita. Nu iti fie teama sa folosesti doua nuante diferite pentru vara si iarna. Acest lucru functioneaza, de asemenea, deoarece nuanta pielii va varia pe parcursul anului si, de asemenea, variaza in diferite zone ale fetei.

Cand ai dubii, alege nuanta usor mai intunecata, deoarece cea mai deschisa pare aproape intotdeauna artificiala si cu efect de creta.

3. Identifica subtonul

Daca te uiti la tenul curat, analizeaza cat de auriu (ton galben) sau roz (ton roz) apare. Daca este un ton auriu, ai un ton cald si, daca predomina spre partea roz, probabil ca ai un ton rece. Daca este o combinatie a celor doua, ai un ton neutru. O alta modalitate de a-ti da seama este sa te uiti la culoarea venelor tale - daca acestea par mai violete sau mai albastrui, probabil ca esti in spectrul tonului rece. Daca venele tale par verzui, ai tonuri calde.

4. Alege finish-ul

Un finish se refera la genul de luciu (sau lipsa acestuia) pe care o formula de fond de ten il lasa pe piele. Vei gasi fonduri de ten cu un aspect luminos, mat, semi-mat si lucios, fiecare aratand uimitor in felul sau. Dar a decide care dintre ele este potrivit pentru tine depinde de aspectul care iti place cel mai mult, si de asemenea, depinde de tipul tau de piele.

Realizarea aspectului luminos

Daca doresti un fond de ten cu efect de roua, restul machiajului tau ar trebui sa fie subtil - alege un fard de ochi pigmentat fin, fara stralucire si renunta la rujul cu stralucire ridicata. In schimb, foloseste un ruj mat. Nu doresti sa ai un aspect lucios per total, deoarece acest lucru se va traduce doar intr-un aspect foarte gras.

Stapanirea aspectului mat

Acest lucru este minunat daca ai tenul gras sau mixt. Fondul de ten cu finisaj mat te va face sa arati practic fara cusur si cu un aspect fara pori. Daca o faci bine, poti crea un finisaj matasos superb, pudrat, fara sa te simti cu tenul incarcat.

Acum, ca ai o idee corecta despre cum sa alegi fondul de ten potrivit, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere in timpul aplicarii sale pentru un aspect perfect!

Trebuie sa te inarmezi cu instrumentele de aplicare potrivite, fie ca este o pensula de fond de ten rotunjita sau un burete de machiaj - cumpara instrumente de inalta calitate pentru un rezultat final fara probleme si fara efort.

Secretul sta in pregatire! Indiferent de tipul de piele, hidratarea este esentiala si utilizarea unui scrub saptamanal este obligatoriu daca doresti ca fata ta sa arate si sa se simta superb pe parcursul zilei.

Nu folosi prea mult fond de ten. Aplica-l cu usurinta pe partile pielii care trebuie uniformizate - acest lucru iti va lasa un finisaj mai natural.

Daca doresti acea stralucire naturala, pulverizati un spray pe dimensiunea mare si plana a buretelui de machiaj si apasati-l pe piele peste tot pentru a difuza aspectul machiajului, facandu-l sa para foarte natural si hidratat.

Retuseaza cu pudra de fixare, iar pe parcursul zilei foloseste in schimb hartii de sters pentru a evita incarcarea tenului.

In cele din urma, urmeaza aceasta regula - ar trebui sa fie greu pentru oameni sa spuna ca porti fond de ten - si atunci cand alegi nuanta de fond de ten potrivita, nu o vei vedea. Speram ca aceste sfaturi iti vor fi de folos si te vor ajuta sa gasesti nuanta ideala tenului tau!

Fond de ten Vezi toate produsele
Cadou Cadou special Comenzi ≥ 200 Lei Consiliere Consiliere Whatsapp Livrare rapid Livrare rapida 1-4 zile lucratoare Retur Retur produse Timp de 14 zile livrare gratuita Livrare gratuita Comenzi ≥ 250 Lei Plata prin card Plata prin card Rapid si sigur