Cosul tau 0 Contul tau Wishlist 0 Parfumuri Online Cautare Inchide Meniu

Cum sa iti gasesti parfumul emblematic

Cum sa iti gasesti parfumul emblematic

In lumea Hollywood-ului este cunoscut faptul Rihanna miroase uimitor. In ultimii ani, toata lumea, de la Jennifer Lawrence si Ryan Seacrest la Cardi B si Lil Nas X au dezvaluit ca cel mai bun lucru despre RiRi ar putea sa nu fie de fapt piesele ei superbe si gustul bun la moda, ci mai degraba faptul ca ea este celebritatea cu cel mai frumos miros. Potrivit Harper’s Bazaar, parfumul sei semnatura ne este adus de Kilian Love, Don’t be Shy, un parfum floral cu note de floare de portocal, vanilie si bezea. Sincer, Rihanna pare sa fie un desert delicios.

Si ne putem invinui ca vrem sa mirosim la fel - sau cel putin sa provocam aceeasi reactie ca Rihanna atunci cand intram intr-o camera? „Parfumurile devin cu adevarat o semnatura pentru tine - face parte din cine esti”, spune Maxime Poulin, expert in frumusete de la Guerlain. „Fie ca esti o persoana careia ii place sa poarte parfum sau dacaiti place sa-ti anunti prezenta prin parfumul tau, cred ca nu esti cu adevarat aranjat daca pleci de acasa fara parfum.” Dar gasirea celui mai bun parfum pentru tine nu este atat de usor pe cat crezi. Ai incercat vreodata sa intri intr-o sectiune de parfumuri dintr-un magazin? Cati dintre noi nu a intrat increzator doar pentru a pleca confuz 30 de minute mai tarziu, narile infundate cu parfumuri diverse, mirosind a de toate? Poate fi foarte coplesitor si pot exista atat de multe intrebari: De ce acest parfum miroase diferit la mine fata de prietena mea? De unde stiu daca acesta este parfumul potrivit pentru mine? Si, nu in ultimul rand, la ce arome sunt acestea pe care le simt??

In primul rand, nu trebuie doar sa pulverizezi si sa mirosi

Oamenii care nu lucreaza ca parfumieri specializati au o experienta destul de minimalista atunci cand vine vorba de testarea parfumurilor. Intri intr-un magazin, ridici o banda alba de testare, pulverizezi si plasezi banda direct sub nari. Simplu, nu? De fapt, nu. Se pare ca ar putea exista un motiv pentru care am avut probleme cu gasirea parfumului perfect si are mult de-a face cu rabdarea. „Cand oamenii vin la Creed sa cumpere un parfum, nu vrem sa fie o experienta grabita”, spune expertul in parfumuri Michelle Carlone. In loc sa pulverizezi, sa mirosi si sa decizi daca doresti sau nu sa cumperi cat mai curand posibil, Carlone, coordonatorul contului pentru brandul de parfumuri de lux The House of Creed, recomanda pulverizarea unui parfum pe un esantion si sa-l lasi sa stea cateva minute. Apoi nu lipiti esantionul de nari instant, ci lasati sa vina aroma catre voi insiva, astfel incat sa simti mirosul.

Dupa ce ai gasit cateva arome care iti plac si ti-ai dori sa le cumperi, cel mai important lucru de facut este sa alegi doua suprafete de pe corpul tau, preferabil antebratele interioare, si pulverizati si asteptati. "Este important sa lasi parfumul sa se usuce”, spune Carlone. Ceea ce inseamna cu siguranta sa nu frecati parfumul odata ce il aplicati - oricat de tentant ar fi - pentru ca, asa cum explica Carlone: ​​„Acest lucru face sa schimbe structura moleculara. Stergeti notele de varf si acest lucru ar putea sa-l faca sa miroasa diferit. ”

Atunci cand permiti parfumului sa se aseze pe pielea ta, iti permite, de asemenea, sa descoperi parfumul complet, deoarece ofera timp diferitelor ingrediente pentru a se aseza. „Toate parfumurile au un varf, un mijloc si o nota de baza”, spune Erwin Creed, parfumierul francez de generatia a saptea de la House of Creed. „Asadar, cand pulverizezi parfumul pentru prima data, vei mirosi intotdeauna nota de varf, care este mai proaspata sau are o baza citrica. Cu cea de mijloc, vei simti ceva de genul unui trandafir bulgar sau flori. Si apoi pentru nota de baza, vom folosi ceva de genul unui lemn de santal. "

Testeaza doar doua sau trei parfumuri

Si oricat de tentant ar fi sa mergi sa testezi toate parfumurile, adevarul este ca daca exagerezi cu aromele, in final te poti trezi mai confuz ca nicodata. „Cu siguranta as recomanda reducerea la trei parfumuri”, sugereaza Carlone. „Doar pentru a nu te coplesi pe tine, pentru ca odata ce ati inceput sa pulverizati 10 mirosuri diferite, veti uita cum miroase fiecare. ”

Si in timp ce Carlone spune ca o multime de oameni din lumea parfumurilor sugereaza mirosul boabelor de cafea intre testarea diferitelor mirosuri, ea sugereaza pur si simplu sa mirositi un articol din hainele tale ca un mod usor de a curata nasul intre parfumuri.

Este important sa stii ce mirosi

Desi este important sa va asigurati ca nasul tau este in forma sa cea mai prielnica inainte de a incerca parfumurile, discernerea a ceea ce mirositi mai exact poate fi destul de dificil. Cum miroase cu adevarat vanilia? Potrivit lui Guerlain Poulin, exista patru familii olfactive principale (sau categorii de parfum de baza) care exista in toate parfumurile: fresh, florale, condimentate si lemnoase. „In cadrul acestor patru familii veti gasi o multime de subcategorii (sau parfumuri care combina familii, cum ar fi condimentul / fresh), dar atunci cand se rezuma la ea, exista aceste patru familii olfactive originale si toate parfumurile cad mai mult sau mai putin intr-una sau alta”.

Fresh

Caracterizata prin note citrice, cum ar fi lamaia si grapefruitul, aceasta categorie poate avea si note aromate, cum ar fi rozmarinul, busuiocul sau lavanda. Ca idee sa iti imaginezi: rufele curate ale bunicii tale atarnate de o sarma in curtea din spate.

Floral

„Universul floral este cel mai larg”, spune Poulin. „Este cel mai iconic si cel mai feminin, deoarece, desigur, este cel care pune trandafir, iasomie si toate aceste esente feminine frumoase pe care le veneram de atata timp.” Potrivit lui Poulin, universul floral este unul „cu adevarat romantic si foarte tandru”. Pe langa trandafir si iasomie, veti gasi ingrediente precum violeta (mai vibranta si mai tanara) si fructele de padure. Ca idee sa iti imaginezi: coroanele masive de flori din Midsommar.

Condimentat

In timp ce majoritatea marcilor de parfumuri continua sa foloseasca termenul „oriental” pentru a descrie aceasta categorie, termenul corect de a descrie aceste parfumuri este „condimentat”. „Desigur, universul parfumurilor condimentate a existat pentru totdeauna”, spune Poulin. Aceasta familie de mirosuri este asociata cu tamaie, fum, condimente calde si piele. In plus, parfumurile clasificate drept „orientale” pot avea note de vanilie, „dar vanilie care nu este ca o briosa”, clarifica Poulin. „O adevarata vanilie este cu adevarat pamanteasca, ca tutunul.” Ca idee sa iti imaginezi: un miros de lemn afumat.

Lemnos

Acest univers se explica de la sine. Clasificate ca mai „masculine”, aceste note sunt pline de mirosuri asociate naturii, cum ar fi cedru si lemn uscat. „Dar va puteti gandi si cand intrati intr-o biserica sau cand intrati in biblioteci vechi, unde aveti aceasta impresie de lemn care a fost acolo de o suta de ani”, spune Poulin. Ca idee sa iti imaginezi: mirosul de tufis cand mergeti in padure toamna.

Si, ca un mic fyi, diferenta dintre apa de parfum si apa de toaleta are legatura cu concentratia de ulei de parfum si cantitatea de alcool din parfum: un continut mai mare de alcool inseamna ca exista mai multa difuzie a parfumului, astfel incat mai multi oameni il pot mirosi. Cu o concentratie mai mare de ulei de parfum, apa de parfum „este doar pentru tine si pentru partenerul tau care te va saruta”, spune Poulin. „Sunt singura persoana care o va simti mirosul, pentru ca nu va exista o pista”. Si cu apa de toaleta (pe care Poulin recomanda sa-l stropiti pe imbracaminte), mai putin ulei de parfum si o concentratie mai mare de alcool inseamna ca cei din jur iti vor putea simti aroma.

Stilul de viata joaca un rol important in alegerea parfumului

Cand vine vorba de alegerea efectiva a unui parfum care ti se potriveste, in mod surprinzator, nu este vorba doar de a spune ca iti place mirosul de vanilie si de a merge cu un parfum care are indicii ale acelei note; este vorba de a afla cum va functiona un parfum si se va potrivi cu stilul tau actual de viata. Carlone spune ca primul lucru pe care angajatii House of Creed il solicita clientilor noi este sa le spuna un pic despre ei insisi. „Intrebam despre locurile lor de munca, unde locuiesc, daca calatoresc oriunde in curand”, spune ea. Toate acestea - precum si mesajul pe care clientul doreste sa il transmita in lume si povestea pe care doresc sa o spuna - informeaza tipul de parfum pe care il vor recomanda. De exemplu, pentru o redactoare tanara, de sex feminin, care traieste si lucreaza intr-un oras mare si este activa din punct de vedere fizic, Carlone a recomandat parfumul Aventis „increzator si irezistibil” al lui Creed, care, cu parfumul sau floral proaspat, intruchipeaza puterea. Desi poate parea oarecum cliseu, este o poveste de spus in spatele tuturor deciziilor noastre de a ne prezenta in societate - o facem cu hainele noastre, cu parul nostru si cu modul in care mergem si vorbim, asa ca de ce nu si mirosul nostru?

Probabil ca nu vei mirosi ca Rihanna - pentru un motiv bun

Si pentru ca parfumurile sunt atat de individualizate, din pacate pentru noi toti asta inseamna ca, chiar daca ar fi sa cumparam parfumul faimos Kilian Love, Don't Be Shy, probabil ca nu am mirosi ca ea. Nu numai pentru ca parfumul in sine nu ar fi autentic pentru propriile noastre experiente, ci si pentru ca, datorita pH-ului pielii noastre si chimiei noastre unice, parfumurile miros diferit pe fiecare corp. Este stiinta!

"Domnul Guerlain a spus faimos: „Esti ultima nota a parfumului”, spune Poulin. „Vei transforma parfumul ... care este magia parfumului, nu?”

Si doar pentru ca un anumit parfum functioneaza cu tine si corpul tau acum nu inseamna ca va functiona intotdeauna, deoarece corpurile si hormonii nostri se schimba mereu. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei, care, spune Poulin, trec de obicei prin cel putin doua modificari hormonale de-a lungul vietii. „In primul rand cand au un copil”, spune el. „Cand sunteti insarcinata, hormonii se schimba - desigur, creati ceva atat de magic - dar uneori, fie in timpul sarcinii, fie dupa aceasta, nu veti mai putea purta parfumul preferat.” A doua oara pentru o schimbare poate veni mai tarziu in viata pentru femei, cand trec prin menopauza - o alta schimbare hormonala monumentala.

Dar un parfum bun te va face sa te simti ca o diva

In ciuda faptului ca probabil nu veti mirosi exact ca RiRi, veti stii ca ai gasit aroma potrivita pentru tine, atunci cand il pulverizezi inainte sa iesi pe usa, te va face sa te simti la fel de fabuloasa precum regina RnB-ului.

„Evident, vrei sa te simti frumos, fericit si confortabil”, spune Carlone despre modul in care ar trebui sa te afecteze parfumul tau. „Evident ca vrei sa te simti bine, sa arati bine.”

Este nevoie de timp pentru a-l gasi pe cel potrivit

Cel mai mare sfat pe care l-au avut toti expertii in parfumuri cu care am vorbit: Fii rabdator. Gasirea parfumului potrivit pentru tine este un proces de incercare (in persoana) si eroare. „Sugestia mea ar fi doar sa intri efectiv in magazin si sa-l mirosi singur”, spune Carlone. „Este destul de greu, deoarece nu este tangibil in sensul ca poti citi doar despre gasirea parfumului potrivit - trebuie sa intri cu adevarat si sa-l mirosi si sa-l dai pe piele.”

Si, asa cum subliniaza actualul parfumier Creed, este un proces care ar trebui sa te bucure. „Nu te grabi”, sfatuieste Creed. „Ia-ti timp, bucura-te de el, nu te grabi sa alegi un parfum, deoarece este popular - asta nu este important. Este important sa-l mirosi, sa te bucuri de el si sa te asiguri ca este cel potrivit pentru tine. ”

Dar in cele din urma merita

Desi poate parea obositor sa-ti gasesti parfumul perfect, in cele din urma merita sa iti completezi tinuta. „Inainte sa iesi alegi o rochie, alegi un costum - iar ultima atingere este parfumul”, spune Creed.

Daca ai dubii referitor la ce parfum vrei sa iti cumperi, sau nu esti sigur ce note are un parfum dorit de catre tine, nu ezita sa ne contactezi!

Cadou Cadou special Comenzi ≥ 200 Lei Consiliere Consiliere Whatsapp Livrare rapid Livrare rapida 1-4 zile lucratoare Retur Retur produse Timp de 14 zile livrare gratuita Livrare gratuita Comenzi ≥ 250 Lei Plata prin card Plata prin card Rapid si sigur