Cosul tau 0 Contul tau Wishlist 0 Parfumuri Online Cautare Inchide Meniu

Tranzitie de la rutina de ingrijire a pielii pe timpul iernii la cea de primavara

Tranzitie de la rutina de ingrijire a pielii pe timpul iernii la cea de primavara

Cand sezonul se schimba din iarna in primavara, este esential sa iti schimbi rutina de ingrijire a pielii pentru a-ti satisface nevoile de ingrijire. Citeste mai departe pentru a afla mai multe!

1. Opteaza pentru produse de curatare mai usoare

Frigul din lunile de iarna de obicei ne priveaza pielea de umiditatea sa naturala. De aceea, ingrijirea pielii pe timpul iernii se concentreaza foarte mult la hidratarea pielii cu scopul de a preveni uscarea sa.

Cand temperaturile incep sa creasca, totusi, pielea nu va avea nevoie de toata hidratarea suplimentara. Temperaturile mai calde permit pielii sa produca mai multe uleiuri naturale.

Deci, in loc sa utilizezi produse pentru o hidratare profunda, opteaza pentru produse de curatare mai usoare. Produsele de curatare gel sau produsele de curatare spuma sunt optiuni excelente pentru primavara.

2. Foloseste un exfoliant bland

Este important sa continui sa iti exfoliezi tenul chiar si atunci cand intram in lunile de primavara. Este posibil ca aerul rece de iarna sa iti fi lasat pielea uscata si aspra, deci este important sa indepartezi straturile de piele moarta.

Pe masura ce trece timpul, poti schimba scruburile mai aspre cu un exfoliant delicat. Alege un produs cu o cantitate mica de acid glicolic. Ce este acidul glicolic? Este un compus chimic incolor si inodor care ajuta la eliminarea celulelor moarte de pe stratul superior al pielii. Este cel mai potrivit pentru persoanele cu ten normal, gras sau mixt.

Tine cont de faptul ca exfolierea excesiva iti poate face pielea mai sensibila la soare. Deci, nu exagera cu exfolierea si utilizeaza crema cu factor de protectie.

3. Foloseste seruri pe baza de apa

Serurile concentrate sunt o mana dumnezeiasca in lunile de iarna. Serurile pe baza de ulei sunt deosebit de bune pentru iarna, deoarece pot patrunde adanc in piele si ofera o hidratare profunda.

Nu trebuie sa renunti la utilizarea serurilor doar pentru ca este mai cald. Schimba serurile pe baza de ulei cu cele pe baza de apa. Ce sunt serurile pe baza de apa? Acestea sunt seruri cu o baza de apa sau aloe. Poate avea o textura apoasa sau asemanatoare unui gel.

Un ser pe baza de apa contine in continuare toti nutrientii concentrati pentru piele, dar este mai usor. Pielea ta poate absorbi mai rapid serurile pe baza de apa, deci este perfecta pentru utilizarea in timpul zilei.

4. Foloseste o crema hidratanta usoara

Cand este mai cald, este posibil sa vrei sa omiti hidratarea cu totul. Gandeste-te totusi ca din prisma timpului cald, combinat cu transpiratie, tenul este predispus la uscare.

In lunile de primavara sau de vara, cremele hidratante mai groase iti pot face pielea tenul gras. Asadar, cand se schimba anotimpurile, cel mai bine este sa treci la o formula mai usoara de hidratare.

Sfat: Incearca o crema hidratanta pe baza de apa sau cu acid hialuronic. Acidul hialuronic ajuta la hidratarea tenului, fara a oferi tenului un aspect gras sau uleios.

5. Foloseste o crema cu factor de protectie solara

In timpul iernii probabil petreci destul de mult timp in spatiile interioare, asa ca probabil ai omis utilizarea cremei cu SPF. Acum ca este primavara si placut afara, trebuie sa te asiguri ca iti protejezi pielea de razele UV.

Nu uita, expunerea la soare este una dintre principalele cauze ale imbatranirii premature a pielii. Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa te asiguri ca utilizezi un produs separat si dedicat pentru protectia solara.

Asigura-te ca folosesti o crema cu SPF de 50.

6. Arunca produsele vechi de machiaj si ingrijire a pielii

Curatenia de primavara este o traditie veche care ar trebui sa-si faca loc in rutina ta de ingrijire a pielii. Pe masura ce iti reglezi regimul pentru noul sezon, nu uitati sa arunci produse vechi de machiaj sau de ingrijire a pielii.

Pentru unele produse, poti verifica ambalajul pentru simbolul „perioada dupa deschidere”. Acest simbol arata de regula ca un recipient mic pentru produse cosmetice si indica numarul de luni in care produsul este valabil incepand cu data deschiderii. De exemplu, daca scrie 24M, inseamna ca produsul este in valabilatate pana la doi ani daca este depozitat corect. Alte produse vor avea o data de expirare specifica.

Bacteriile se pot acumula rapid pe produsele tale de machiaj si ingrijire a pielii in timp - mai ales daca sunt expuse in aer liber. Asadar, daca observati o modificare a consistentei, texturii sau mirosului, probabil ca este mai bine sa arunci produsul respectiv.

Daca utilizezi produse compromise, este posibil ca acestea sa nu fie la fel de eficiente, si s-ar putea sa ajunga chiar sa iti si dauneze pielea.

Sfat: pentru a te ajuta sa iti amintesti cand ai inceput sa utilizezi un produs, scrie data pe recipient cand il utilizezi pentru prima data.

7. Dezinfecteaza pensulele de machiaj si ingrijire a pielii

Pe langa faptul ca este important sa arunci produsele vechi, este de asemenea important sa iti igienizezi pensulele de machiaj si ingrijire a pielii. Instrumentele precum periile de machiaj, rolele de fata si buretii necesita curatare regulata pentru a preveni acumularea de produs in acestea.

Acumularea de produse este un teren propice pentru germeni si bacterii. Deci, pe masura ce iti schimbi regimul de ingrijire a pielii pentru sezonul cald, incearca sa incluzi acest pas de igienizare cel putin o data pe saptamana in rutina ta de ingrijire a pielii.

Daca nu ai un sterilizator UV pentru a-ti decontamina instrumentele, iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a le mentine curate:

  • Spala-ti instrumentele in apa calduta;
  • Foloseste cateva picaturi din produsul de curatat preferat pentru perii;
  • Asigura-te ca produsul de curatare este distribuit uniform;
  • Clatiti instrumentele in apa calda;
  • Stoarceti excesul de apa folosind un prosop curat;
  • Stergeti complet partile dure ale acestora;
  • Uscati la aer partile fine, cum ar fi perii si buretii.

Aceste obiceiuri simple pot parea lipsite de consecinta, dar pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii pielii.

Fiecare anotimp iti afecteaza pielea in moduri diferite. Conditiile meteo dure pot exacerba problemele existente ale pielii sau chiar crea altele noi, de aceea este atat de esential ca rutina de ingrijire a pielii sa fie adaptata la aceste schimbari. Aceste sfaturi te vor ajuta sa te pregatiti pentru zilele mai insorite din timp!

Cadou Cadou special Comenzi ≥ 200 Lei Consiliere Consiliere Whatsapp Livrare rapid Livrare rapida 1-4 zile lucratoare Retur Retur produse Timp de 14 zile livrare gratuita Livrare gratuita Comenzi ≥ 250 Lei Plata prin card Plata prin card Rapid si sigur